Hans

Paginasecties
Text

Hans Jussen, fietsmaatje Stichting Duofietsen

Na mijn pensionering kreeg ik veel vrije tijd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik fietste dagelijks zo'n 30 km dus toen ik de boodschap van de Stichting Duofietsen las, kon ik het nuttige met het aangename verenigen: mijn dagelijkse fietstocht maken en tegelijkertijd een ander een plezier doen die zelf niet meer in staat is zelfstandig te fietsen.

Met het duofietsen geven we de mensen een dagje frisse lucht, beweging, in een mooie omgeving, met goed gezelschap. zodat ze even uit het ritme van alle dag zijn.

Het geeft mij een goed gevoel omdat ik een ander  blij maak met een kleine inspanning. Ik waardeer extra wat ik heb en kan. In de gesprekken met mijn gasten hoor ik zaken waardoor ik me heel gelukkig mag prijzen; of dit nu gaat om het persoonlijke, sociale aspect van het leven of een goede gezondheid .

Ik word vrolijk van de passagier die naast me zit en uitspreekt:  ‘Wat hebben we het toch getroffen dat we samen hier heerlijk in het zonnetje rond kunnen fietsen door deze prachtige omgeving' en dit zegt met beide handen in de lucht om zijn blijdschap te benadrukken. Onbetaalbaar !!! Het gelukzalige gevoel van deze man maakt het super speciaal voor mij.

Verveling

Het vrijwilligerswerk heeft mij ook veranderd. Ik zat thuis de tijd bijna om te kijken uit verveling en miste daardoor gedeeltelijk een doel in het leven. Het duofietsen heeft van mij een meer tevreden en opgewekt mens gemaakt. Hopelijk kunnen we snel weer fietsen, want door corona slaat de verveling nu weer toe. 

Zonder vrijwilligers kan de stichting Duofietsen helemaal niet bestaan. Op elke fiets zit naast de gast een vrijwilliger, er is vanzelfsprekend een dagelijks bestuur, een rittenplanner, een planner voor de gasten en instellingen, onderhoud van het materieel, interne trainingen en introductie, enz. In totaal bestaat de stichting uit circa 100 (!) vrijwilligers die we echt nodig hebben om alles vlot te laten verlopen. We hebben dus altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers...

Het ergste wat er kan gebeuren is dat de gasten die allemaal zitten te wachten op hun fietsuitje niet meer opgehaald worden en ze hun dagje uit moeten missen!

www.duofietsenhelmond.nl