Hilde

Paginasecties
Text

Hilde leenders, secretaris Stichting Speel je mee

Mensen met weinig geld kunnen bij Stichting Speel je mee elk kwartaal speelgoed uitkiezen voor hun (klein) kinderen. Ik ben er sinds het begin in 2012 bij. De voorzitter kende ik via school, zij vroeg of ik mee wilde helpen met het opzetten van een stichting. Ik ben secretaris geworden en doe dat nu nog steeds met veel plezier. Mensen leveren bij ons speelgoed in, we maken het schoon, bepalen de ‘prijs’ (aantal punten) en zetten het in de winkel. We draaien winkeldiensten op woensdagochtend, dat is leuk om te doen. Je ontmoet de mensen en helpt ze iets uitzoeken. Iedereen die speelgoed ophaalt, krijgt gratis boeken mee. Zo dragen we ook bij aan het wegwerken van leesachterstanden.

Verjaardagsfeestjes voor iedereen

Mijn zoontje zat bij een jongetje in de klas dat met lege handen naar een feestje kwam. Het heeft best lang geduurd voordat we begrepen dat er thuis simpelweg geen geld voor was. Hartverscheurend, zeker als kinderen om die reden niet meer worden uitgenodigd. Bij Speel je mee hebben we toen een kast gemaakt met nieuwe cadeautjes speciaal voor verjaardagsfeestjes. Op vertoon van een uitnodiging kun je iets uitkiezen voor je vriendje of vriendinnetje. We geven ook verjaardagstaarten en kinderfeestjes weg. Zo kan ieder kind echt jarig zijn. Dit vind ik echt mooi, kinderen kunnen er immers niets aan doen dat er geen geld is. We krijgen veel hartverwarmende reacties en zien blije gezichtjes op de foto’s die ze ons sturen.

Zonder onze stichting zou het leven van veel kinderen veel minder fijn zijn, én van de papa’s en mama’s en opa’s en oma’s!

Vanuit duurzaamheid vind ik ook belangrijk wat wij doen. We werken verspilling tegen en geven speelgoed een tweede leven. We werken samen met het Repaircafe dat speelgoed voor ons repareert. We willen geen oude of kapotte spullen maar soms is er iets kapot aan speelgoed dat verder nog goed is. Ik vind het leuk om de verbindingen te leggen met andere stichtingen in Helmond. Zo helpen we elkaar waar nodig en kunnen we samen meer bereiken.

www.stichtingspeeljemee.nl