Mandy

Paginasecties
Text

Mandy Elzenaar, dansinstructrice

Eigenlijk ben ik er langzaam ingerold. Onze Zumba instructrice stopte en we zochten een vervanger. Het kwam voor mij op een fantastisch moment. Ik liep tegen een burn-out aan en was tijdelijk gestopt met mijn werk. Dansen is mijn passie. Ik begon met SamBe (Samen Bewegen) om de mensen in onze wijk aan het sporten te krijgen en om bijvoorbeeld een uurtje eens even geen mama te zijn of aan je problemen thuis te denken. “Gewoon er even tussenuit samen met anderen” Al snel werd dit meer. We organiseerden een gezellige feestavond voor de wijk, toen een kindercarnavalsmiddag en samen met anderen nog van alles. Zo zijn we dan ook in Rijpelberg Events gerold.

Rijpelberg Events

Het doel dat we willen bereiken is het samen brengen van mensen, lotgenoten, verschillende culturen,  enzovoorts. We willen ons wijkhuis De Brem ook positief op de kaart zetten. De Brem wordt ook gerund door fantastische medewerkers en vrijwilligers. Nu in deze coronatijd doen we ook andere dingen. Een leuk pakketje door de brievenbus, een glimlach of een begroeting door het raam. Het laten weten: Je bent niet alleen.

"Het geeft mij ontzettend veel voldoening en positiviteit. Wat is er nu mooier dan een glimlach van iemand als je die verrast aan de deur met bijvoorbeeld een brunch. Hoe gaaf is het als je een grote groep aan het dansen krijgt, volwassen of kinderen ziet genieten, hoort gillen en juichen van plezier? Daar geef ik graag mijn vrije tijd voor op."

Voor mezelf kiezen

Het vrijwilligerswerk heeft mij uit een diep dal getrokken. Ik was erg gestrest en thuis was het niet zo gezellig meer. Het werd me allemaal te veel. Ik was niet echt een sociaal iemand. Ik bleef liever thuis dan erop uit te gaan ondanks dat het er niet gezelliger op werd…

 Ik heb toen besloten voor mezelf te kiezen en me te richten op dingen die ik wel leuk vind. Ik heb een jaar lang genoten van onze jongste dochter voordat ze naar school ging en weer genoten van onze beide kindjes. Het behalen van mijn instructeur trainingen was een grote stap voor me. Helemaal alleen naar Apeldoorn tussen allemaal vreemden. Nu een aantal jaar verder, heb ik ontzettend veel sociale contacten opgebouwd. Nieuwe vrienden, vriendinnen en een nieuwe werkgever. Ik heb weer zin om van alles te ondernemen, mijn handen uit de mouwen te steken. En ik twijfel er ook niet over om andere te motiveren.

www.sambe.nl