Peter

Paginasecties
Text

Peter Malfliet, kok in de Westwijzer

Ik ben in 2013 getroffen door een herseninfarct. Na een revalidatie van anderhalf jaar ben ik in het wijkhuis gekomen. Daar werd mij gevraagd of ik wekelijks een maaltijd voor mensen uit de wijk wilde koken. Daar heb ik mee ingestemd, na navraag te hebben gedaan bij het UWV of mijn uitkering niet in gevaar kwam. Dit werd goedgekeurd en zo is het begonnen. Dit doe ik nu inmiddels 6,5 jaar.

Wat ik leuk vind is dat het andere vrijwilligers inspireerde om mee te gaan doen en dat het kookteam nu inmiddels bestaat uit vijf personen, allen op vrijwillige basis.

Het geeft mij veel voldoening door de dankbaarheid van de mensen die wekelijks aanschuiven in het wijkhuis. Door de Coronapandemie bezorgen wij al een jaar lang de maaltijden bij de mensen thuis. Dit zou zonder de steun van woningbouwvereniging Wocom en de wijkraad Helmond West niet mogelijk zijn geweest. Zij betalen de kosten van de verpakkingsmaterialen.

Typisch Helmond West

Ik ben benaderd om deel te nemen aan het tv programma ‘Typisch Helmond West’ en ben zodoende op tv geweest. Door die aandacht schenkt de Firma FRIS-CO, een groothandel uit Venlo, wekelijks verse groenten, fruit en kruiden om de mensen een gezonde maaltijd te bezorgen. In samenwerking met LEVgroep gaan we bekijken of en hoe we nog meer mensen kunnen bereiken om maaltijden te verzorgen voor mensen die het echt nodig hebben.

Als er geen vrijwilligers waren in het wijkhuis zou het allemaal anders lopen. Ik kan het niet alleen zonder de andere vrijwilligers en bezorgers. Maar zolang er mensen zijn die zich blijven inzetten voor andere mensen en het hart op de goede plek hebben, blijven wij dit doen.

wijkhuiswestwijzer.nl