Stefi

Paginasecties
Text

Stefi Nikolaeva, flexibel vrijwilliger via Helmondvoorelkaar

Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen omdat een vriendin me op het idee bracht. Ik wilde iets doen om voor de mensen om me heen en de maatschappij wat te betekenen.

De stralende ogen van de mensen waar je iets voor doet is een fantastisch cadeau. En daarnaast brengt het mij leuke contacten, nieuwe ideeën en kan ik actief blijven. Zelfs met de huidige beperkingen door Corona.

Ik verhuis op korte termijn naar het buitenland en daar is vrijwilligerswerk niet zo goed georganiseerd als in Nederland. Ik ben nu al aan het nadenken over hoe ik mijn ervaringen met het flexibel vrijwilligerswerk in kan zetten om het daar ook op de kaart te zetten.

Het vrijwilligerswerk heeft me veel enthousiasme en plezier gebracht in mijn leven. Ik heb er ook mijn stad beter door leren kennen. Wat me vooral bij blijft, zijn de activiteiten die we rond de Kerstperiode hebben uitgevoerd, dat was fantastisch. Ik heb onder andere kalenders rondgebracht bij eenzame ouderen in de binnenstad. De planning is om over een aantal jaren weer terug naar Nederland te komen. Ik schrijf me dan weer in op helmondvoorelkaar om vrijwilligerswerk te doen!

www.helmondvoorelkaar.nl