Wilma

Paginasecties
Text

Wilma Simon Thomas, gastvrouw Wijkhuis De Brem

De Brem ligt midden in de wijk De Rijpelberg en heeft een grote feestzaal, een bar met ontmoetingsruimte en een aantal kleinere ruimtes en kantoorkamers. In De Brem kunnen groepen en verenigingen terecht wanneer ze ruimte nodig hebben voor bijeenkomsten, vergaderingen, activiteiten e.d. Het is er altijd erg druk met alle activiteiten en er komen er steeds meer bij.

Ik ben vooral vrijwilligerswerk gaan doen voor de sociale contacten en om nieuwe mensen te leren kennen. De eerste vijf jaar werkte ik alleen overdag als gastvrouw. Daarna ben ik ook in de avonden inzetbaar geworden. Zo ben ik op maandagavond altijd bij de wekelijkse kaartavond.

Wat ik heel bijzonder vond is dat ik tijdens een van die avonden in het zonnetje gezet werd om me te bedanken voor al het goede werk dat ik doe. Zonder mij en andere vrijwilligers is wijkhuis de Brem gewoon niet open in de avonden, waardoor veel activiteiten niet door kunnen gaan.

Door mijn vrijwilligerswerk heb ik geleerd om makkelijker om te gaan met (nieuwe of onbekende) mensen. De lat ligt een stuk lager om een praatje aan te gaan. Ik vind het werk erg leuk om te doen en het brengt me ook een stuk ontspanning.

Wijkhuis De Brem