voorlezen aan kinderen
Datum

Bij de VoorleesExpress zoekt moeder van 4 kinderen hulp bij haar scheiding

Inhoud

Anja is voorlezer bij de VoorleesExpress. Op ongeveer de helft van het voorleestraject, geeft een moeder van een gezin aan dat zij en haar partner gaan scheiden. Ze heeft het er zwaar mee. Ze heeft 4 kinderen waarvan 2 met een licht verstandelijke beperking. Ze heeft geen sociaal netwerk of familie in Nederland, enkel die van haar ex-partner dus ze voelt zich eenzaam en geeft ze aan dat ze steun kan gebruiken. Ook omdat ze niet zo goed Nederlands spreekt. Een van onze projectmedewerkers heeft via school deze aanmelding gekregen waar onze vrijwilliger aan gekoppeld is.


Vroegsignalering
Anja heeft het signalement doorgegeven aan onze projectmedewerker en die is in gesprek gegaan met de moeder om te kijken wat haar behoeften waren en hoe ze ondersteund kon worden. Ze is doorverwezen naar de Vrouwen vrijdag activiteit bij de Westwijzer, waar ze aan haar taal kon werken en sociale contacten kon opdoen. Daarnaast is ze gewezen op de training voor kinderen van gescheiden ouders 'Dappere Dino’s', omdat zij aangaf dat haar kind last had van de scheiding.

Ze is voor hulpverlening doorverwezen naar Sociale Teams Helmond. Zij hebben haar geadviseerd een oppasaccount aan te maken om te zorgen dat ze af en toe eigen tijd heeft en een oppas kan inzetten.

De moeder van het gezin kan haar sociale netwerk uitbreiden bij de vrouwengroep en haar kind kan beter leren omgaan met de scheiding van zijn ouders via de training Dappere Dino’s.

Het voordeel van een brede welzijnsorganisatie achter de Voorleesexpress is dat je snel kunt schakelen naar diensten of trainingen in huis maar ook met het netwerk buiten de organisatie.

 

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen