Poolse arbeidsmigranten netwerk
Datum

Dakloze en werkloze arbeidsmigrant vindt weer onderdak én een baan!

Inhoud

Meneer Evers belt naar LEVgroep. Hij heeft een man op straat getroffen die Pools spreekt. Hij slaapt ergens in een verlaten auto. De Poolse man zou werken in Nederland maar is nooit opgehaald toen hij eenmaal in Nederland was. Hij woonde bij iemand in huis maar kon daar niet de huur betalen. Hij wil niet terug naar Polen want daar heeft hij niks meer om naar terug te keren, hij wil graag weer aan het werk.

De Poolse man is in gesprek gegaan met één van onze Poolse vrijwilligers die hem bevraagd heeft wat hij tot nu toe al heeft geprobeerd en over welke middelen hij beschikt qua vervoer. Door de jaren heen hebben wij als steunpunt een netwerk opgebouwd van werkgevers in de regio. Door hem praktisch te helpen konden we niet alleen hém helpen, maar ook een werkgever aan een nieuwe werknemer.

We hebben hem de gegevens doorgegeven van een uitzendbureau in de buurt. Daar is de Poolse man naartoe gefietst waarna hij liet weten dat hij inmiddels werk én onderdak heeft gevonden. 

Doordat wij vrijwilligers hebben die de Poolse taal spreken en een netwerk van werkgevers in de regio hebben konden wij deze man helpen aan onderdak en een baan! Onze helpdesk is beschikbaar voor zowel bewoners als arbeidsmigranten.

 

poolse arbeidsmigranten

Interessante en gerelateerde links:

Zorg(en) voor arbeidsmigranten (pharos.nl)

Stilte betekent niet ‘het gaat goed’ | KIS

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen