nederlands leren en wandelen
Datum

Onderdrukte Anna raakte snel verdwaald op de weg en met de taal totdat een taalcoach haar hierbij ging helpen

Inhoud

SMO d’n Herd benaderde ons met de vraag of wij een taalcoach hadden voor een cliënt van hen. Nadat we telefonisch een afspraak gemaakt hadden, leerde een medewerker Anna en haar begeleidster kennen. Anna is een vrouw die bij de SMO terecht is gekomen omdat zij onderdrukt werd door haar man. Ze ging binnenkort zelfstandig wonen en dat vond zij heel erg spannend. Haar Nederlands was best goed, maar ze heeft moeite met de snelheid waarmee Nederlanders praten.

Dat was niet de enige vraag. Doordat ze onderdrukt werd door haar man en beperkt woonde, kent ze Helmond slecht. Haar begeleidster vertelde dat als zij alleen wandelt, ze dan snel verdwaalt. Daarnaast had ze, ook mede door de onderdrukking, weinig zelfvertrouwen.

Deze twee vragen horen niet bij taalcoaching, maar we hebben als LEVgroep hier toch oplossingen voor gevonden. We hebben een taalcoach benaderd, een echte Helmonder. Hij vond het hartstikke leuk om met Anna aan de slag te gaan met zowel de taal als Helmond leren kennen. Ze wandelen en praten wekelijks samen.

Hiernaast zijn de collega’s van het Stadsleerbedrijf gevraagd of zij Anna kunnen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Deze hulp konden zij haar bieden, waardoor Anna nu wekelijks aan haar zelfvertrouwen werkt. Anna en haar begeleidster waren heel blij met deze hulp op maat.

Wil jij ook je Nederlandse taal verbeteren en aan de slag gaan met een taalcoach?  Klik dan rechts op Taalcoach. 

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen