vrijwilligerswaardering open deur festival
Datum

Opendeur festival vrijwilligerswerk

Inhoud

Helmonders kennis laten maken met de diversiteit van vrijwilligerswerk. Dat was de insteek van Het Open Deur Festival in april 2022. Een dag op Kasteel Helmond waar 30+ organisaties ‘hun deuren open’ zetten tijdens een festival. Want het moest zeker geen gewone markt worden met kraampjes en flyers. Nee, een echt festival met muziek, een podium, eten en drinken en vooral veel te doen voor groot en klein. En zo gebeurde het. Organisaties mochten gratis deelnemen op voorwaarde dat ze met iets ludieks kwamen. Zo had ORO twee clowns gestuurd, De dierenambulance had dieren bij en duofietsen lieten mensen onder begeleiding een rondje om het kasteel fietsen. Alles om te ruiken en proeven aan verschillende organisaties.

Daarnaast organiseerden we midden op de dag een tijdveiling. Helmonders konden bieden middels de inzet van uren op leuke prijzen (gesponsord door ondernemers uit de stad). Kaartjes voor Helmond Sport, een beautypakket, gratis bowlen, spelen in de Brandevoortse Hoeve, voor ieder wat wils.

vrijwilligerswaardering

Na de bieding kon de hoogste bieder zijn prijs ophalen, mits hij/zij bij de aanwezige maatschappelijke organisaties een afspraak gemaakt had over de in te zetten vrijwillige uren. In totaal is er 100 uur vrijwilligerswerk opgehaald.

Over de gehele dag waren er 1.000 bezoekers. Dit was meer dan we op hadden durven hopen. Op een gemiddelde zondag zijn er ca. 200 bezoekers op het kasteel. Daarnaast vond tijdens deze dag ook de ultieme kruisbestuiving plaats. De voorzitter van Duofietsen bood op een kavel en met deze prijs (een gratis filmmiddag in de Cacaofabriek) heeft ze haar eigen vrijwilligers weer kunnen waarderen. 

Lees meer in het Eindhovens Dagblad over het Opendeur festival

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen