oude dame op scootmobiel
Datum

Veilig op pad met de scootmobiel

Inhoud

Mevrouw N. (82 jaar), die door een beperking moeilijk of nauwelijks kan lopen, kwam tot voor kort met haar man naar de bijeenkomsten van Ouderen Actief in de Wijk. Echter door het overlijden van haar man was voor haar de vraag hoe te komen naar de bijeenkomsten.

Tijdens één van de bijeenkomsten werd er daarom voorlichting gegeven en werden ervaringen uitgewisseld hoe toch vervoer te kunnen regelen.

Mevrouw N. koos uit de adviezen de taxi bus als oplossing. In het begin dolblij met deze optie echter na verloop van tijd veranderde dat gevoel.

Om de bijeenkomst van 2 uur bij te wonen was ze 5 uur in de weer. Ze vertelde dat te accepteren, omdat ze de bijeenkomsten niet wilde missen. Echter, de druppel was de laatste keer dat mevrouw N. in de stromende regen had gewacht op de taxi bus die haar vergeten was.

Na geluisterd te hebben naar de woorden van mevrouw N. deed onze medewerker een voorstel. Wij organiseren binnenkort een scootmobiel cursus voor geïnteresseerde.  We oefenen in de sporthal met kleine aantallen en kunnen de scootmobielen op afstand laten stoppen.

"U hoeft niet bang te zijn dat u niemand kent, want ook Jan uit uw groep neemt deel aan deze cursus." Ze was enthousiast geworden over de evt. mogelijkheid.

Enkele dagen later kregen wij een telefoontje van de dochter van mevrouw N.  Ze had haar bedenkingen en wilde graag meer informatie. Tijdens het gesprek werd ze geïnformeerd dat het een logische reactie was om bezorgd te zijn. Zo vertelde onze medewerker dat de cursus in alle veiligheid plaats zou vinden in de sporthal en we gebruikmaken van stops die op afstand te bedienen zijn, zodat we controle houden over het voertuig. Ook was ze van harte welkom om mee te komen naar de cursus. Een week later kwam mevrouw N. lachend binnen en vertelde ze vol trots dat ze deel wilde nemen, naar aanleiding van het goede gesprek dat ze had gehad met haar dochter.

Mevrouw N. nam deel aan de training "Veilig op pad met de scootmobiel" en haar zelfvertrouwen groeide met het moment. Ze merkte dat ze niet alleen was met haar hulpvraag. De ontmoeting en het oefenen met ‘lotgenoten’ onder deskundige leiding, zorgde voor een veilige basis en een gevoel van verbondenheid. Enkele weken later kwam ze vol trots aangereden in haar scootmobiel en vertelde dat ze door de scootmobiel meer zelfstandigheid en het gevoel van eigenwaarde heeft gekregen.

Wilt u ook veilig op pad met de scootmobiel?
Volg dan deze training

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen