Rouw en verlies in coronatijd

"Het is lastig om je verdriet te delen, vooral wanneer je afstand moet houden."

Rouwen om een dierbare is in coronatijd extra zwaar. Vrienden en familie kunnen niet zomaar langskomen en je voelt je alleen.
Voor mensen die nu door een rouwproces gaan, openen we onze huiskamer, starten we met groepsbijeenkomsten voor lotgenoten, organiseren we individuele rouwbegeleiding en maakten we een webinar.

Collega Pascale kwam in contact met Antonia. Zij heeft haar partner verloren aan corona en wil nu graag iets betekenen voor inwoners. Samen met haar starten we vanaf 8 april in de inloophuiskamer. Wekelijks drinken we hier samen een kopje koffie en praten we in een ontspannen sfeer met elkaar.

In 8 ontmoetingsbijeenkomsten brengen we vanaf 26 april lotgenoten bij elkaar. We praten over wat een rouwproces is, wat je als rouwende mee maakt, hoe je omgeving reageert en hoe je om kunt gaan met je verdriet, angst, boosheid en schuldgevoelens.

  • Individuele rouwbegeleiding

Omdat je rouw niet alleen hoeft te doen. Onze vrijwilligers helpen je graag om je balans terug te vinden. Wil je een gesprek om te kijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons team bij jou in de wijk.

Collega's Pascale en Loes praten je in dit webinar bij over rouw en verlies in coronatijd.

Dit webinar is voor iedereen die op zoek is naar verdieping in rouw en verliesverwerking. Je leert signalen herkennen, je krijgt inzicht in de instrumenten die je kan inzetten en je leert wanneer je doorverwijst naar de tweede lijn of juist iemand koppelt aan een vrijwilliger.

Denk je dat de inhoud alleen geschikt is voor hulpverleners? Nou nee, het kan zijn dat iemand juist jou kiest om zijn of haar verhaal te delen. Hoe fijn is het dan dat je weet waar je op kan letten en welke mogelijkheden er allemaal zijn voor de juiste ondersteuning? Kijken dus!

#corona, we doen het samen!

Neem contact op met onze specialisten

Fanny van der Laak Buurtcoach LEV Helmond West Automaatje

Fanny
van der laak

Buurtcoach West - Coördinator Automaatje
Saske van Engeland Wijkwerker Coordinator Terminale Zorg Helmond Oost LEVgroep

Saske
van Engeland

Buurtcoach Oost
Wafae Essamri Buurtcoach Binnenstad LEV Helmond

Wafae
Essamri

Buurtcoach Binnenstad