Lokaal Mantelzorgnieuws Helmond

Trainingsaanbod  voor mantelzorgers

Dit najaar vinden er weer verschillende trainingen / cursussen voor mantelzorgers plaats. Check hier het volledige aanbod: 
Agenda | LEV Groep

Trefpunt NAH

Heb je Niet-Aangeboren-Hersenletsel (NAH) of ben je een naaste van iemand met NAH en ben je op zoek naar erkenning, herkenning en begrip? Sluit dan eens aan bij het Trefpunt NAH. 
Bij het Trefpunt NAH heb je aan een half woord genoeg. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren. Je ervaart dat je niet de enige bent. 

 Dat helpt, samen bereik je meer!
Folder Trefpunt NAH
 

Zorg jij voor iemand met dementie?

Lotgenotencontact Dementie

Infopunt Mantelzorg: 

informatie, ondersteuning en ontmoeting

Mantelzorgers kunnen hier terecht voor informatie over ondersteuningsmogelijkheden en een persoonlijk gesprek met een mantelzorgmakelaar. Geen vragen, maar wel behoefte aan een luisterend oor? Dat kan ook, elke mantelzorger is van harte welkom! 

Het Infopunt Mantelzorg is iedere dinsdag van 14.00-16.00 in de Bibliotheek in het centrum van Helmond, Watermolenwal 11. Mantelzorgmakelaar Irene Meulendijks kent de weg in het doolhof van het zorglandschap, is bekend met de actuele wet- en regelgeving en helpt mantelzorgers weer overzicht te krijgen. Naast de mantelzorgmakelaar zijn afwisselend Chantal Cox, Ineke Folgerts en Sofie de Laat aanwezig vanuit het Expertisecentrum Mantelzorg.

 

 

De GoedVoorMekaarBox

De GoedVoorMekaarBox is een handig en compleet Helmonds mantelzorg informatiepakket. Het helpt je om als mantelzorger de weg te vinden in wet- en regelgeving, lokale initiatieven én lokale mogelijkheden tot ondersteuning. Je krijgt dit pakket tijdens een GoedVoorMekaarGesprek waarin de mantelzorgcoach samen  met jou kijkt naar jouw situatie. Misschien zijn hierin wel verbeteringen en oplossingen mogelijk.

Vrijwillige Terminale Thuiszorg

 

De Vrijwillige Terminale Thuiszorg is er voor hulp in de laatste levensfase. Wordt de verzorging thuis van een ziek familielid of geliefde te zwaar, dan zijn onze vrijwilligers er om ondersteuning te geven. De ondersteuning kan bestaan uit aanwezigheid van enkele dagdelen, persoonlijke verzorging, waken bij de zieke, ondersteunen van partner, familie en vrienden. 

Zie voor meer informatie Vrijwillige Terminale Zorg