Lokaal Mantelzorgnieuws Helmond

Trefpunt NAH

Heb je Niet-Aangeboren-Hersenletsel (NAH) of ben je een naaste van iemand met NAH en ben je op zoek naar erkenning, herkenning en begrip? Sluit dan eens aan bij het Trefpunt NAH. 
Bij het Trefpunt NAH heb je aan een half woord genoeg. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren. Je ervaart dat je niet de enige bent. 

 Dat helpt, samen bereik je meer!
Folder Trefpunt NAH

 

Zorg jij voor iemand met dementie?

  • Heb je behoefte aan een luisterend oor?
  • Vind je het fijn om je verhaal kwijt te kunnen?
  • Ben je op zoek naar herkenning?
  • Wil je ervaringen uitwisselen en tips delen?

Sluit dan eens vrijblijvend aan bij het Lotgenotencontact Dementie van LEV Helmond. 

Lotgenotencontact Dementie Helmond vindt eens per zes weken plaats op dinsdagochtend bij LEV Helmond.
Voor meer informatie kun je terecht bij:
Chantal Cox 06-89974075 / chantal.cox@levgroep.nl 

 

Cursus Omgaan met Parkinson voor naasten

Voor naasten en mantelzorgers van mensen met de ziekte van Parkinson of een vorm van Parkinsonisme.

In deze workshop wisselen theorie en praktijk elkaar af. De bijeenkomst start met achtergrondinformatie over omgaan met een naaste met Parkinson of Parkinsonisme. Daarna gaat u samen met de andere cursisten aan de slag met praktische opdrachten en oefeningen. U krijgt concrete handvatten om beter met de parkinson/parkinsonisme van uw naaste om te gaan.Focussen op wat u wél kunt, dat is waar het bij deze workshop allemaal om draait. Gun het uzelf!

  • Aanvang: datum en tijdstip nog nader te bepalen 
  • Locatie: LEVgroep, Penningstraat 55 in Helmond
  • Kosten: Gratis voor deelnemers
  • Aanmelden: chantal.cox@levgroep.nl 

Infopunt Mantelzorg: 

informatie, ondersteuning en ontmoeting

Mantelzorgers kunnen hier terecht voor informatie over ondersteuningsmogelijkheden en een persoonlijk gesprek met een mantelzorgmakelaar. Geen vragen, maar wel behoefte aan een luisterend oor? Dat kan ook, elke mantelzorger is van harte welkom! 

Het Infopunt Mantelzorg is iedere dinsdag van 14.00-16.00 in de Bibliotheek in het centrum van Helmond, Watermolenwal 11. Mantelzorgmakelaar Irene Meulendijks kent de weg in het doolhof van het zorglandschap, is bekend met de actuele wet- en regelgeving en helpt mantelzorgers weer overzicht te krijgen. Naast de mantelzorgmakelaar zijn afwisselend Chantal Cox, Ineke Folgerts en Sofie de Laat aanwezig vanuit het Expertisecentrum Mantelzorg.

 

 

De GoedVoorMekaarBox

De GoedVoorMekaarBox is een handig en compleet Helmonds mantelzorg informatiepakket. Het helpt je om als mantelzorger de weg te vinden in wet- en regelgeving, lokale initiatieven én lokale mogelijkheden tot ondersteuning. Je krijgt dit pakket tijdens een GoedVoorMekaarGesprek waarin de mantelzorgcoach samen  met jou kijkt naar jouw situatie. Misschien zijn hierin wel verbeteringen en oplossingen mogelijk.

Vrijwillige Terminale Thuiszorg

 

De Vrijwillige Terminale Thuiszorg is er voor hulp in de laatste levensfase. Wordt de verzorging thuis van een ziek familielid of geliefde te zwaar, dan zijn onze vrijwilligers er om ondersteuning te geven. De ondersteuning kan bestaan uit aanwezigheid van enkele dagdelen, persoonlijke verzorging, waken bij de zieke, ondersteunen van partner, familie en vrienden. 

Zie voor meer informatie Vrijwillige Terminale Zorg


Lotgenotencontactgroepen Helmond

Ben jij een mantelzorger die zorgt voor iemand met dementie, Parkinson of NAH en ben je op zoek naar een plek met gelijkgestemden en zou je je verhaal wel eens willen delen, ervaringen uit willen wisselen of ben je benieuwd naar de verhalen en tips van andere mantelzorgers? Kom dan eens naar één van de lotgenotengroepen in Helmond. 
Meer informatie vind je op Lotgenotengroepen