Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet in Helmond

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Een jaar lang laten we zien hoe belangrijk het is dat mensen zich inzetten voor Helmond. En hoe leuk én leerzaam het is om dit te doen. Je leert nieuwe mensen kennen, doet nieuwe ervaringen op en behaalt samen resultaat. Zowel Helmond als jijzelf worden er beter van.

In het Nationaal Jaar organiseert LEV Helmond in samenwerking met verschillende partijen allerlei activiteiten om meer mensen enthousiast te krijgen om zich ook vrijwillig in te zetten. En we brengen de mensen die zich vrijwillig inzetten voor het voetlicht.

Wat gebeurt er in het Nationaal Jaar?

 • Magazine 'Mensen maken Helmond'
  Dit magazine is de aftrap van het nationaal jaar. Hierin lees je verhalen van vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en bedrijven over vrijwillige inzet in Helmond. Het magazine is in januari huis-aan-huis verspreid. Je kunt het hier online lezen.
 • Nationale Vrijwilligersprijzen
  Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering. De Nationale Vrijwilligersprijzen dragen hieraan bij. Er zijn prijzen voor organisaties en initiatieven die erin slagen nieuwe mensen aan te trekken en er is de Passieprijs voor vrijwilligers die een ster zijn in wat zij doen. LEV Helmond helpt je graag, lees onze flyer. Op deze website vind je alle informatie. 
 • Fototentoonstelling (maart)
  Vanaf 22 maart is de fototentoonstelling 'Deze mensen maken Helmond' te zien in de Openluchtgalerie Smalle Haven, onder de Kasteeltraverse. In deze tentoonstelling 15 portretten en verhalen van vrijwilligers die met hun werk, project of initiatief een bijzondere bijdrage leveren aan de samenleving in Helmond. De tentoonstelling is vanaf deze datum ook online te zien. 
 • Online activiteiten (22 - 26 maart) 
  Een week met online workshops en activiteiten voor iedereen die zich voor Helmond inzet. Leer beter  fotograferen met je smartphone, overheerlijke brownies bakken, luister naar Wim Daniëls en laat je rondleiden door Kasteel Helmond. Bekijk hier het programma en hoe je kunt deelnemen,
 • Vrijwilligersfestival in Kasteel Helmond (nieuwe datum: 24 april 2022)
  In een festival-sfeer leer je vrijwilligerswerk kennen door met mensen van organisaties te praten en van alles uit te proberen. Hét moment om jouw mogelijkheden te ontdekken en iets te vinden dat past bij jouw talenten en interesses.
 • Week van de Vrijwillige Inzet (december) - WORKSHOPS GEANNULEERD
  Op 7 december vieren we de Dag van de Vrijwilliger. De geplande workshops kunnen vanwege alle coronaregels in deze week helaas niet doorgaan en zijn geannuleerd. Alle deelnemers worden geïnformeerd.
 • Tijdveiling (november-december)
  Bij de Tijdveiling zijn kavels te krijgen in ruil voor uren vrijwilligerswerk. De kavels zijn leuke activiteiten of mooie spullen waar je op kunt op bieden. Niet met geld maar met tijd; uren die je inzet als vrijwilliger. Als je jouw kavel hebt bemachtigd, maak je afspraken met één of meer organisaties waar je als ‘flexibele vrijwilliger’ voor een afgesproken aantal uur aan de slag gaat.
  Ideeën voor kavels en flexibele vrijwilligersklussen zijn nu al welkom.

Algemeen Centraal Kantoor

Adres

Penningstraat 55
5701 MZ Helmond
Nederland

Telefoonnummer

Neem contact op met onze specialisten

Rosanne Muileboom Vrijwilligerswerk Helmond LEVgroep

Rosanne
Muileboom

Adviseur Vrijwilligerswerk - LEVnetwerker
Simone Beetz LEVHelmond

Simone
Beetz

Adviseur Vrijwilligerswerk

Willeke
Vermeulen

Adviseur Vrijwilligerswerk