Datum

Bedrijfsuitje: zet je met collega’s een dagje in voor Helmond

Inhoud

Door het vele thuis werken heb je minder contact met jouw collega’s. Natuurlijk mail, bel en vergader je online met elkaar maar je ziet elkaar niet regelmatig. Hoe leuk zou het zijn om met jouw team of een aantal collega’s samen wat leuks te gaan doen? Iets waar jullie én de Helmondse gemeenschap plezier van hebben. Kortom, een maatschappelijk uitje! Vrijwilligerswerk LEV Helmond heeft een aantal –coronaproof- uitjes verzameld voor teams van maximaal 10 personen. Heb je geen collega’s? Met vrienden of familie kun je natuurlijk ook mee doen! Bekijk hieronder de mogelijkheden. Je vindt deze bedrijfsuitjes ook terug op www.helmondvoorelkaar.nl

 

Maatschappelijke bedrijfsuitjes in Helmond

 

IVN: DENNETJES EN KLEINE BERKENBOOMPJES UITTREKKEN

In de Stiphoutse Bossen liggen meerdere kleine open heidegebiedjes, meestal rond een ven. De bedoeling is dat in zo’n open gebied geen bosontwikkeling op gang komt. Daarom worden er regelmatig zaailingen van jonge dennetjes en berken uitgetrokken. Het is eenvoudig werk en het geeft onmiddellijk resultaat. Bovendien is het gezellig en ontspannend om in kleine groepjes of duo’s door de natuur te struinen. IVN-Helmond verzorgt hierbij graag een korte natuurexcursie door een natuurgids en voor een hapje en een drankje kan gezorgd worden.

IVN: ZWERFVUIL VERZAMELEN IN DE NATUUR

In het corona-tijdperk gaan meer mensen de natuur in en dat leidt helaas ook tot meer zwerfvuil in het buitengebied. Af en toe met een groepje vrijwilligers een verzamelactie ondernemen is een activiteit die je met een IVN-lid kunt doen. Grijpers en vuilniszakken zijn beschikbaar en natuurlijk wordt er graag gezorgd voor een “natuurmoment” door een IVN-gids, inclusief gezellige versnaperingen aan het eind.

DIERENAMBULANCE EN DIERENASIEL: ONDERHOUD DIERENVERBLIJVEN

Bij het dierenasiel worden allerlei dieren voor kortere of langere tijd opgevangen. De dierenverblijven hebben op dit moment onderhoud nodig. De sloten vernieuwen en de gaasdaken op de binnen kennels verbeteren, staan bovenaan het wensenlijstje. Er is ook altijd wel wat schilderwerk te doen in en om het gebouw. Voor de afwisseling kun je ook een wandeling gaan maken met de honden die nu bij het asiel zijn of met de aanwezige katten spelen. Om het uitje compleet te maken, geven de vrijwilligers graag een presentatie over hun werk en kan er koffie met gebak, een lunch of een drankje worden verzorgd in de kantine.

DE BUNDERTJES: BRAMEN PLUKKEN EN ONKRUID WIEDEN

In zorgtuinderij de Bundertjes hangen op dit moment enorm veel bramen maar er zijn onvoldoende handen om deze te plukken. En dat is jammer want ze vriezen ze graag in om er later in het jaar heerlijke bramenjam van te maken. Bij de Bundertjes is ook een stukje land dat helemaal overwoekerd is. Een flinke klus voor een groep die al het onkruid er af wil halen en wil afvoeren.  Behalve plukken en wieden zijn er allerlei andere ‘groene’ werkzaamheden waar je bij kunt helpen.

STADSTUIN HELMOND: MAALTIJD VOOR EN MET GEISOLEERDE MENSEN

In de Stadstuin verbouwen Jack en Nicole samen met vrijwilligers allerlei groenten en gewassen. Tijdens de workshop ‘Dwars door de Tuin’ pluk je met een groepje van vier personen groenten en kruiden vers uit de tuin en maak je hiervan in de blokhut een heerlijke lunch of een 3 gangen menu. Je kook de maaltijd voor je eigen groepje en voor een vier mensen met weinig sociale contacten en een beperkt budget. Samen nuttig je de zelf gemaakte maaltijd. De lunch kost 15 euro per persoon en de 3 gangen maaltijd kost €32.50 (excl. drinken).

TPC ESPENDONK: GROENVOORZIENING TENNISPARK

Ben jij graag buiten bezig? Tennis en Padelvereniging Espendonk komt handen te kort bij het onderhoud van de tuin van hun tennispark. Zij zijn namelijk bezig om een gedeelte van het park opnieuw in te richten. Het zou geweldig zijn als jullie de vrijwilligers van de verenging een dagje willen helpen. Als jullie het leuk vinden, bieden ze jullie graag een clinic tennis of padel aan in ruil voor gedane arbeid.  

SPEELTUIN HELMOND WEST: ONDERHOUD

In de speeltuin zijn tal van werkzaamheden voor een groepje mensen. Denk aan het onderhoud  van de verschillende speeltoestellen en het groenonderhoud. Bij regen kan er in het paviljoen van alles worden aangepakt. Om er een gezellig dagje van te maken zijn er mogelijkheden voor een lunch, borrel of barbecue.

Aanmelden

De activiteiten zijn allemaal coronaproof; uitvoering van de werkzaamheden gebeurt volgens de richtlijnen van de RIVM. De genoemde vormen van catering zijn allen tegen betaling. Zin om je een dagje samen in te zetten? Neem dan contact op met Renske of Simone, 0492 59 89 89 of mail naar vrijwilligerswerkhelmond@levgroep.nl