Datum

HOERA! AutoMaatje LEV Helmond viert haar 5-jarig jubileum!

Inhoud

ANWB AutoMaatje dat landelijke bekendheid kent, streek vijf jaar geleden neer bij LEVgroep in Helmond. Reden voor een feestje! Wij zijn begonnen met een paar vrijwillige chauffeurs om minder mobiele plaatsgenoten te vervoeren en ondertussen zijn we uitgegroeid tot een team van ruim 45 chauffeurs die met hun passie en persoonlijke gedrevenheid de buurtgenoten vervoeren in Helmond. Van een paar ritten per maand naar meer dan 2000 ritten afgelopen jaar!

AutoMaatje is een vervoersservice verzorgd door vrijwilligers en bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn. Een bezoek aan de kapper, familie of winkelen in de buurt wordt daardoor mogelijk. Het openbaar vervoer is niet altijd een alternatief, zoals een deelnemer vertelt: “Dat komt niet overal. En AutoMaatje is van en voor de gemeente. Een rit kost vijfendertig cent per kilometer. Dat vind ik een nette prijs. Ik ben er heel erg blij mee’’.

Vrijwillige AutoMaatjes zijn van onschatbare waarde. Het is veel meer dan alleen vervoer, het gaat echt om het ‘maatje’ in dit concept. De chauffeurs rijden met hun eigen auto naar de gewenste locatie, maar helpen ook als dat nodig is. Een van de chauffeurs: “Als het nodig is, dan help ik met het doen van de boodschappen of zet ik die in de keuken. Een klein gebaar, maar mensen zijn zo dankbaar. En het persoonlijk contact is ook zo leuk. Even aandacht voor iemand kan een dag goedmaken. En mijn dag ook!”.

We zien dat we met AutoMaatje er voor zowel de deelnemers als de chauffeurs toe doen. Door de ritjes verbinden we de mensen en helpen hen weer op weg. Het unieke aan het concept is dat het heel laagdrempelig is. Als deelnemer hoef je nergens lid van te zijn. En de vrijwilligers kunnen zelf aangeven wanneer ze een rit willen rijden. Ze zijn niet gebonden aan vaste tijden.

Wilt u meer weten over AutoMaatje of wilt u meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Klik hieronder voor meer informatie.

Meer informatie