Datum

Informatieve online sessie ‘Hoe wordt mijn organisatie of vereniging coronaproof’

Inhoud

Op 19 en 22 mei hebben in totaal drie (!) online sessies plaatsgevonden om vrijwilligersorganisaties, die weer kunnen gaan opstarten, te informeren. Er werd door de deelnemers uit allerlei verschillende branches met een frisse blik naar elkaars dilemma’s gekeken. Naast de presentatie was vooral de input van deelnemers belangrijk; waar worstelen zij mee in deze tijd en wat zijn hun vragen? Alle vragen zijn direct beantwoord of na de sessie uitgezocht met o.a. de hulp van de GGD, RIVM en Gemeente Helmond. Bekijk hier alle besproken vragen en antwoorden.

  • Richtlijnen en protocollen

Veel organisaties zijn in de weer met het opstellen van protocollen. Er is niet één protocol voor vrijwilligersorganisaties, elke club volgt de richtlijn van zijn eigen branche of sector. Op de website van de NOV zijn verschillende voorbeelden te vinden, ook hebben we er een aantal verzameld en samengevoegd in een overzicht met meer informatie. Om te weten waaraan je allemaal moet denken, kun je ook dit blanco format eens doornemen.

  • Beschermingsmaterialen

Om je accommodatie coronaproof te maken, zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar. Denk aan kuchschermen, gezichtsmaskers, afplakband, stickers, pijlen en scheidingswanden. We hebben ter inspiratie een aantal producten in een overzicht verzameld. Mocht er belangstelling zijn om zaken collectief in te kopen, meld dit dan bij ons, dan kijken we wat hierin mogelijk is. 

De reacties op de sessies waren positief en deelnemers zijn geholpen in hun zoektocht naar hoe om te gaan met de regelgeving. Mocht er behoefte zijn aan een extra sessie of aan een sessie over een belangrijk thema dat eruit springt, neem dan contact op met Vrijwilligerswerk LEV Helmond, vrijwilligerswerkhelmond@levgroep.nl of bel (0492) 598989.