Datum

Jongerenfestival op zondag 10 juli: 'De wereld in Helmond'

Inhoud

Vanwege alle ellende in de wereld zijn de afgelopen maanden veel jongeren naar Helmond gekomen als vluchtelingen. Ze wonen op dit moment in verschillende wijken van Helmond. Om jongeren in contact te brengen met andere jongeren in Helmond organiseren wij op zondag 10 juli een jongerenfestival met als titel ‘De wereld in Helmond.

Dit festival zal plaatsvinden in en rondom de oude Knippenberg College aan de Nachtegaallaan 40 te Helmond.  Op deze locatie wonen diverse Oekraïense vluchtelingen, zowel jongeren als vrouwen en kinderen. Daarom hebben wij naast diverse optredens en workshops voor jongeren in de programmering ook rekening gehouden met activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Naast vluchtelingen en Helmondse jongeren zijn de omwonenden van het Oude Knippenberg College aan de Nachtegaallaan 40 te Helmond van harte welkom van 11.00u tot 17.00u. 

Wethouder Cathelijne Dortmans zal om 11.00 uur het festival ‘De wereld in Helmond’ officieel openen, daarna zullen wij een openingsdans doen onder de leiding van Hoomrun voor iedereen die aanwezig is. 

Na een korte uitleg kunnen de jongeren en kinderen zich inschrijven voor diverse workshops, zoals kickboksen van Mansouri Gym, tassen beschilderen, breakdance, graffiti workshops, stoep tekenen en dansworkshops van Hoomrun.

In het kader van talentontwikkeling kunnen jonge vluchtelingen en Helmondse jongeren vanaf 12 jaar zich vervolgens aanmelden vanaf augustus 2022 om mee te doen met het project We Are In Charge 2.0 (WAIC 2.0) en Summer Edition.

Naast de diverse workshops zijn er diverse activiteiten voor kinderen en jongeren op de grasvelden. Zo zijn er springkussens voor de kleinste en diverse sportactiviteiten, o.a.water volleybal, bubbelvoetbal, pannakooi en op een klein podium zullen er diverse optredens zijn van Syrische muziekgroep Janin Dabka, De BeBizzyBand met Oekraïense dames uit Helmond, Dj Chauncy, en spectaculaire breakdancers.

Iedereen is van harte welkom bij dit event. Voor meer informatie neem contact op met M’hamed Yahia via 06 – 29 34 00 67.

Dit jongerenfestival is georganiseerd door; Helmondse jongeren, We Care Helmond, LEVgroep met medewerking van JIBB+, Mansouri Gym en BeBizzy Helmond.