Datum

Loop eens een Ommetje!

Inhoud

Ommetjes, kuiertjes, rondwandelingen, noem het zoals je wilt, maar gezond is het zeker. En als je het niet alleen doet: ook nog supergezellig! Bel aan bij je buurvrouw, opa of oude vriend(in) en open je gesprek met: ik ga graag een rondje ‘om-met-je’! Ga je mee?

Ommetjes lopen

Vanwege de COVID maatregelen zijn het aantal beweegmomenten en contactmomenten voor veel mensen geminimaliseerd terwijl dat voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid zo ontzettend belangrijk is. Om mensen te stimuleren om toch in beweging te blijven hebben de buurtsportcoaches van Jibb+ de ‘Ommetjes’ bedacht.

Een Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door de wijk met onderweg een aantal beweegoefeningen voor wat extra beweging en variatie. Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je meevraagt, zeker als je weet dat die persoon verlegen zit om een praatje en nodig eens de deur uit ‘moet’, het zogenaamde om-met-je. In totaal zijn er 16 Ommetjes uitgezet, mooi verdeeld over de stad.

Aandacht voor Ouderen

De Ommetjes maken onderdeel uit van activiteiten van de Werkgroep ‘Aandacht voor Ouderen’ waarin naast LEVgroep en Jibb+ ook CultuurContact, Lang Leve Cultuur, zorgorganisaties en ouderenbonden samen activiteiten voor ouderen organiseren. De routes zijn mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van VBOH, het DELA fonds, het Oranjefonds en de stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond.

De Ommetjes zijn gratis van de website te downloaden en in beperkte oplage in de Helmondse wijkhuizen en bij LEVgroep verkrijgbaar.

Beweegroutes

Wil je liever iets verder lopen? Loop dan eens één van de 12 beweegroutes via de gele pijlen op het wegdek. Dit zijn wandelroutes van zo’n 4 kilometer lang. Elke pijl kun je gebruiken als startpunt, want het is een gesloten route.

Kijk voor meer informatie over de Ommetjes en Beweegroutes op de website: www.jibbplus.nl.