Datum

‘Samen tegen Eenzame Ouderen’ van start

Inhoud

Helmondse partijen slaan de handen ineen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De KBO’s, seniorenorganisatie PVGE Helmond, Omzien naar elkaar in Helmond, Lang Leve Cultuur, LEVgroep, Helmondvoorelkaar, JIBB+, en thuiszorgaanbieders bereiden samen activiteiten voor die de komende maanden plaatsvinden. Nu corona opnieuw de kop opsteekt, is het extra belangrijk dat ouderen in contact blijven met anderen.

Tijdens de eerste golf ontstonden overal initiatieven voor ouderen. Muziekoptredens, beweegactiviteiten, belmaatjes, lunchpakketten...etc.  “Iedereen was met de beste bedoelingen bezig met acties voor de eigen achterban. Door nu meer samen te werken, kunnen we samen meer bereiken”, aldus Joost Verspaget, één van de initiatiefnemers.

Muziekoptredens in de wijken  

Samen tegen Eenzame Ouderen bereidt nu een aantal muziekoptredens voor in kleinere Helmondse zalen in de wijken. Inwoners kunnen hier - coronaproof - naartoe komen. Annique van den Heuvel van Lang Leve Cultuur: "de buitenconcerten waren erg succesvol. Veel ouderen hebben hiervan genoten. We zijn nu o.a. in gesprek met Dubbel Trubbel. Zij gaven afgelopen zomer meer dan 120 concerten in de buitenlucht bij zorginstellingen en residenties. Nu hebben ze een show voor in de zaal. Op maandag 26 oktober treden ze op met De Dubbel Trubbel Kuukskes & Koffie Show in de Cacaofabriek.”

Door de aanscherping van de coronamaatregelen werken we ook aan een programma voor in de buitenlucht. Afhankelijk van de ontwikkeling van het virus wordt gekozen voor optredens binnen of buiten.

Meer dan optredens en presentjes

Behalve optredens en bewegen op muziek wil Samen tegen Eenzame Ouderen graag met ouderen in gesprek gaan. Bij de mensen thuis praten over muziek van vroeger, oude foto’s van Helmond of gevonden materialen van vroeger. “Dit onderdeel werken we samen nog verder uit” vertelt Renske Bartels van Helmondvoorelkaar/Vrijwilligerswerk LEV Helmond. “We willen vrijwilligers gaan zoeken die het leuk vinden om praatjes met ouderen te maken.” 

Doe ook mee!

Heb je interesse of wil je je aansluiten bij Samen tegen Eenzame Ouderen?

Neem dan contact op met