Patrick

Paginasecties
Text

Patrick Kweens, voorzitter Speeltuin de Rijpelroets

Toen ik in 2015 in Helmond Noord woonde, ben ik in de Rijpelroets gaan meehelpen. Ik deed het  onderhoud, maaide het gras en hielp met poetsen. Het was altijd heel gezellig, ik maakte met iedereen een praatje en had het naar mijn zin. Het bestuur van de speeltuin heeft veel wisselingen gehad. Dit was niet goed voor de speeltuin maar gelukkig is dat nu alweer even voorbij. Sinds 2018 ben ik de voorzitter en hebben we een secretaris, iemand voor het onderhoud en sinds kort weer een nieuwe penningmeester. Er is bovendien een vaste groep vrijwilligers waar we echt op kunnen bouwen, dat is super fijn.

Speeltuin is mijn uitlaadklep

Ik woon nu in Deurne maar ben nog steeds heel vaak in de Rijpelroets. Er is altijd van alles te doen en het is er echt gezellig. De speeltuin heeft ook steeds meer een maatschappelijke functie voor de mensen in de wijk. We maken het laagdrempelig voor mensen die het moeilijk hebben en we richten ons nu ook actief op de Poolse gemeenschap in Helmond. Voor mijzelf is het ook een uitlaadklep. Mijn leven is de laatste jaren best moeilijk geweest. De vrienden van de speeltuin helpen mij er echt doorheen.

We bieden elkaar een luisterend oor en helpen elkaar waar nodig.

Geld voor de speeltuin

Speeltuin de Rijpelroets zit best krap bij kas. We zijn via een crowdfundingscampagne geld aan het inzamelen. Daarnaast zijn we in gesprek met de gemeente om de subsidie voor de drie speeltuinen in Helmond wat eerlijker te verdelen. Ook al hebben we veel vrijwilligers, het onderhoud van de speeltoestellen kost gewoon geld. Deze moeten op tijd vervangen worden, zodat het voor de kinderen veilig blijft. Hiervoor hebben we nog tienduizenden euro’s nodig….

www.speeltuinrijpelroets.nl