Migranten en Dementie

Als mensen ouder worden, worden ze soms vergeetachtig. Mensen met dementie vergeten steeds meer. Herinneringen van vroeger blijven het langs bewaard. Daarom zijn het verleden en dingen die bekend zijn van vroeger erg belangrijk voor mensen met dementie. Cultuur en de eigen taal wordt hierdoor nog belangrijker.

Iemand met dementie kan nog een heleboel, diegene heeft alleen begeleiding nodig. Iedereen wil graag voor zijn of haar omgeving zorgen. Als je partner, vader of moeder iets overkomt, zorg je goed voor elkaar. Soms is het wel fijn om meer te weten over de ziekte.

Advies 

Als sleutel naar die informatie hebben we vrijwilligers opgeleid die je uitleg kunnen geven over wat dementie is en wat voor zorg en ondersteuning mogelijk is. Deze vrijwilligers kunnen samen met jou kijken hoe de zorg geregeld kan worden, advies geven en verwijzen naar de juiste plek.

Inloop

Iedere dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur is er een inloop voor migranten ouderen in Buurthuis het Huukske. Tijdens deze inloop zijn onze vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden.
 

Algemeen Centraal Kantoor

Adres

Penningstraat 55
5701 MZ Helmond
Nederland

Telefoonnummer

Neem contact op met onze specialisten

Wafae Essamri Buurtcoach Binnenstad LEV Helmond

Wafae
Essamri

Buurtcoach Binnenstad