Wereld Alzheimer Dag - Familiebieb

Inhoud

Wat is er leuker dan samen met je opa en/of oma naar de bieb gaan?

Tijdens deze Familiebieb lezen we voor uit het boek 'Oma, mag ik mijn pop terug', geschreven door Mark Haayema. In dit boek worden dementie en Alzheimer op een kindvriendelijke manier aangekaart. Al pratende over het onderwerp leren kinderen meer over dementie.

Ook gaan we pollepels omtoveren tot een leuke, lieve of grappige opa en oma. Dit kan met stiften, wol voor haren, stof voor kleding, glitters en nog veel meer. Voor materialen wordt gezorgd. Zing samen met de pollepel leuke liedjes of maak er zelfs een heel poppentheater van! Het plezier van kleinkind samen met opa en/of oma staat hierbij voorop.

Deze activiteit is speciaal voor kinderen van 4-10 jaar oud en hun opa's en oma's.

Aanmelden
We zouden het heel fijn vinden als je je van tevoren aanmeldt. Dan weten wij hoeveel kinderen we kunnen verwachten. Opa's en oma's kunnen zonder toegangsticket aansluiten. Deelname is gratis.

Oma, mag ik mijn pop terug
Fien gaat elke zondag met haar pop naar oma. Ze doen spelletjes en eten koekjes. De koekjes zijn veel zachter dan bij haar thuis. Oma vergeet veel. Ze vergeet zoveel dat ze op een dag moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag bij haar logeren. Maar wanneer oma niet meer weet waar ze Pop heeft gelaten, moet Fien in actie komen.

Datum en tijd: 21 september 2023 15:30 – 17.00 uur
Locatie:           Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11 Helmond 
Aanmelden:    Vooraf aanmelden is niet nodig

oma-mag-ik-mijn-pop-terug